Recept + lite annat...
Skolan idag var väl som vanligt... Sovmorgon och håltimme äger, men sluta fyra...?!
Nu ska jag sätta mig här, framför mitt stökiga skrivbord, och plugga :(
Sen blir det nog plugga lite till. Och till slut plugga mer. Nej, bara skoja. Så mycket läxor har jag inte... Bara nästan.
Imorgon ska vi spela in lite film i skolan, så jag får inte glömma rekvisita... Haha
Ja, och sen den här chokladmoussen då...
Nu ska jag sätta mig här, framför mitt stökiga skrivbord, och plugga :(
Sen blir det nog plugga lite till. Och till slut plugga mer. Nej, bara skoja. Så mycket läxor har jag inte... Bara nästan.
Imorgon ska vi spela in lite film i skolan, så jag får inte glömma rekvisita... Haha
Ja, och sen den här chokladmoussen då...
Ingredienser:
100g mjölkchoklad
1½ gelatinblad
3/4 dl + 2 dl vispgrädde
2 äggulor
½ dl florsocker
Gör så här:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
- Koka upp ¾ dl grädde och häll den över chokladen. Låt stå ca 5 minuter. Rör till en slät kräm. Ta upp gelatinet ur vattnet. Lägg i en liten kastrull och smält försiktigt, tillsätt ev 1 msk vatten så bränns det inte lika lätt. Låt svalna något. Blanda i gelatinet i chokladkrämen.
- Vispa 2 dl grädde, inte för hårt. Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Tillsätt chokladkrämen och rör försiktigt. Blanda därefter i den vispade grädden. Fördela i 6 små glas eller portionsformar. Låt stå i kylen 2-3 timmar.
- Riv lite mjölkchoklad på moussen innan servering.
Receptet är taget från http://baka-kaka.se/
Kram på er!
Kommentarer
Trackback